A duhet të bëjmë s*ks çdo ditë? Kështu thonë ekspertët

Kur filloni një lidhje të re, mund të bëni se,ks gjatë gjithë kohës. Nuk është çudi që çiftet e reja bëjnë tre, katër apo edhe pse herë në një ditë.

Por ndërsa marrëdhënia juaj vazhdon më gjatë, ju mund të vendosni që më mirë të flini në vend që të zgjoheni për s,,ks në mëngjes para punës.

Ndërsa dilni nga “faza e muajit të mjaltit” dhe gjeni normalitetin tuaj të ri, mund të jeni plotësisht mirë me të bërit dashuri më rrallë. Ose ju mund të harroni sesi ishte dashuri në ditët e para të lidhjes tuaj.

Sa njerëz bëjnë se,ks çdo ditë?

Është shumë e rrallë që çiftet të bëjnë dashuri çdo ditë. Një sondazh i YouGov zbuloi se vetëm 4% e të rriturve thonë se bëjnë dashuri të paktën një herë në ditë. Përgjigjet më të zakonshme ishin disa herë në javë (14%), një herë në javë (8%) dhe disa herë në muaj (14%). Por kur u pyetën sa shpesh do të donin të bënin dashuri, ata numra u bënë pak më të lartë. 13% e të anketuarve thanë se do të donin të bënin çdo ditë, ndërsa 26% thanë se frekuenca e tyre ideale do të ishte disa herë në javë (përveç kësaj, 12% thanë një herë në javë, dhe 10% thanë disa herë në muaj).

A është mirë të bësh se,,ks çdo ditë?

Ka përfitime për të bërë dashuri rregullisht: zvogëlon stre sin, forcon lidhjen dhe madje rrit vetëvlerësimin. Dhe ndërsa mund t’ju duhet të bëni më pak gjumë, nuk ka ndonjë pengesë të madhe për të bërë dashuri çdo ditë. Në fakt, nuk mungojnë libra dhe artikuj që sfidojnë njerëzit të bëjnë çdo ditë për një javë, një muaj ose një vit, duke thënë se kjo do të përmirësojë marrëdhënien tuaj. Por a është s,,ksi çdo ditë me të vërtetë një qëllim i qëndrueshëm?

Si të bëni se,,ks çdo ditë – nëse dëshironi

“Të bësh dashuri çdo ditë mund të jetë një qëllim realist, nëse kjo është ajo që ju dhe partneri juaj jeni të interesuar; gjithashtu varet nga përcaktimi juaj për s,,ksin”, thotë Brianna Rader, drejtuese dhe themeluese e aplikacionit Juicebox për trajnimin e s,,ksit dhe marrëdhënieve.

Ajo shton se disa lloje të s,ksit kërkojnë më shumë kohë përgatitore ose kohë shërimi. Kjo do të thotë që nëse bëni çdo ditë, mund të përfundoni duke bërë lloje të s,,ksit që ju pëlqejnë më pak.

“Ndonjëherë lloji i s,,ksit që dëshironi të bëni kërkon përgatitje (si s,ksi an al) që do të ishte rraskapitëse për ta bërë çdo ditë.

Në fund të fundit, nëse ju dhe partneri juaj jeni të kënaqur me jetën tuaj sek,,suale, nuk keni nevojë të bëni çdo ditë. Siç thotë Rader, ‘Mos u kapni në numra!’

Be the first to comment on "A duhet të bëjmë s*ks çdo ditë? Kështu thonë ekspertët"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*