Enigmë interesante: Lëviz një vijë për të zgjidhur ekuacionin

Enigma të ndryshme “rrëmojnë ” trurin tonë dhe shpesh nuk i japin asaj qetësi. Kjo është pa dyshim një prej tyre!

Sot ju sjellim një enigmë interesante matematikore-logjike, transmeton Telegrafi.

Detyra është e thjeshtë: lëviz vetëm një vizë për të zgjidhur ekuacionin.

Edhe pse tingëllon e thjeshtë, në praktikë është një rast tjetër.

Zgjidhja:

Zhvendosni vizën me + për të zgjidhur -. Pastaj vendoseni në 6 për të formuar 8.

Enigma zgjidhet!

Be the first to comment on "Enigmë interesante: Lëviz një vijë për të zgjidhur ekuacionin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*