Gruaja e varur nga kursimi i parave: Thotë se nuk ka blerë të brendshme qe 23 vite

Një grua ka zbuluar se sa larg shkon vetëm që të kursejë sa më shumë para, duke përfshirë mosblerjen e letrave higjienike, rroba ose shtratit.

Kate Hashimoto pranon se e urren shpenzimin e parave dhe nuk ka blerë të brendshme të reja që nga viti 1998.

Ajo jeton në New York, një nga qytetet më të shtrenjta në botë, por arrin të shpenzojë vetëm 200 dollarë (146 £) në muaj për shpenzimet e jetesës.

Për ta vënë atë në perspektivë, kostoja mesatare e jetesës në qytet para qirasë është 1,341 dollarë (984 £). “Unë kam jetuar në New York për tre vjet, megjithëse është qyteti më i shtrenjtë për të jetuar, kam gjetur mënyra për ta kaluar”, tha ajo.

“Nëse më duhet të shpenzoj para, përpiqem t’i shmang, do të përpiqem të paguaj sa më pak të jetë e mundur.” Shtrati i saj përbëhet nga dyshekë të vjetër joga që ajo i ka grumbulluar për të bërë një dyshek, dhe ajo përdor revistat si një tryezë ngrënieje.

Përveç regjistrimit në listat e postimeve, Kate mban nën kontroll artikujt promovues dhe pagesat falas në ngjarje, duke i mundësuar asaj të grumbullojë produkte të ndryshme higjienike.

Kate shmang gatimin në mënyrë që të mos humbasë para në energji elektrike dhe gaz, duke përdorur pjatalarëse dhe furrë si hapësirë ​​magazinimi në apartamentin e saj. Kate gjithashtu refuzon të hajë në restorante me miqtë e saj nëse ata nuk paguajnë për ushqimin e saj.

“Unë nuk kam blerë asnjë rrobë në tetë vjet”, zbuloi ajo. “Hera e fundit që bleva të brendshme ishte 1998.”

Ndoshta truku më tronditës për kursimin e parave që përdor Kate është rregulli i saj rreth tualetit.

“Unë nuk përdor letër higjienike, thjesht përdor ujë dhe sapun për t’u larë,” shpjegoi ajo.

Be the first to comment on "Gruaja e varur nga kursimi i parave: Thotë se nuk ka blerë të brendshme qe 23 vite"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*