Jetë o jetë: Paga mesatare mujore në Zvicër është hiç më pak se paga mesatare dy vjeçare që mund të merret në Kosovë

Cilat profesione paguhen më shumë dhe cilat më pak në Zvicër

Platforma e pagave Lohncomputer liston vlerësimet mesatare të fitimeve mujore të nxjerra nga sondazhe të ndryshme të pagave, përcjell albinfo.ch.

Këtu janë vetëm disa shembuj:

Avokati: 9,300 franga

Kontabilist: 8,125 franga

Mësues: 7,292 franga

Punonjësi i bankës: 6,750

Arkitekt: 6,250 franga

Infermierja: 5,667 franga

Marangoz: 5,150 franga

Parukeri: 4,375 franga

Disa profesione paguhen më shumë dhe disa më pak.

Profesioni, Paga mesatare mujore bruto (CHF)

Akomodimi dhe shërbimi i ushqimit 4,413

Shërbimi administrativ dhe mbështetës 5,238

Arte, argëtim dhe rekreacion 6,655

Ndërtimi 6,200

Aktivitetet financiare dhe të sigurimit 9,402

Shëndeti i njeriut dhe puna sociale 6,178

Informacion dhe komunikim 8,705

Prodhim 6.436

Profesionale, shkencore dhe teknike 7,843

Be the first to comment on "Jetë o jetë: Paga mesatare mujore në Zvicër është hiç më pak se paga mesatare dy vjeçare që mund të merret në Kosovë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*