Menjëherë pas marrëdhënjes: Obligimi nr. 1 i grave që nuk anashkalohet kurrë!

Se,ksi është një akt gjatë të cilit në trupin tonë ndodhin ndryshime të shumta

Edhe pse secili prej nesh ka dëshira dhe nevoja të ndryshme, pothuajse trupi i të gjithëve reagon në mënyrë shumë të ngjashme.

Njëri nga këto reagime është nevoja për të ur inuar pas se,ksit.

Disa gra mund të kenë nevojë shumë të fortë dhe të menjëhershme, ndërsa disa të tjera pas disa minutash. Nevojën e këtillë assesi nuk bën ta injoroni.

Përse kemi nevojë të uri nojmë pas marrëdhënjes?

Trupi ynë është një sistem shumë i sofistikuar, roli i të cilit është që të na mbrojë maksimalisht nga rreziqet potenciale të cilat fshihen në ambient.

Një nga këto rreziqe fshihet në bakt,ere. Pikërisht, gjatë marrëdhënieve, trupi u ekspozohet baktereve të shumta që mund të fshihen në vendet ku nuk i duam fare.

Specialistët tregojnë se si inflamacioni i fshikëzës lidhet drejtpërdrejt me marrëdhëniet se,ks,uale:

– Gjatë marrëdhënieve, bakteret përhapen përmes uretrës në fshikëz, gjë që tek gratë mund të çojë në inflamacion akut të traktit uri nar. Duke ur inuar pas marrëdhënjes, ne në fakt ‘pastrojmë’ ose shpëlajmë uretrën nga këto baktere.

Kjo është arsyeja pse, nëse ndjeni një nevojë të fortë për të urinuar pas marrëdhënjes, shtyjeni përkëdheljen për disa minuta dhe dëgjoni së pari trupin tuaj.

Be the first to comment on "Menjëherë pas marrëdhënjes: Obligimi nr. 1 i grave që nuk anashkalohet kurrë!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*