Murati: S’do të duhet më vërtetimi i tatimit në pronë që të regjistrohet vetura

Ministri i Financave Hekuran Murati ka thënë se nuk do të ketë më nevojë për vërtetim të tatimit në pronë që të regjistrohet vetura.

“Sot kam nisur për në Qeveri Projekt-Rregulloren mbi Pezullimin e Shërbimeve Komunale për Mbledhjen e Detyrimeve të Papaguara të Tatimit në Pronë. Me anë të kësaj rregulloreje përcaktohen shërbimet që mund të pezullohen nga komuna, në rast se pala ka detyrime të papaguara të tatimit në pronë. Aktualisht, për të regjistruar një veturë, pronari i veturës kërkohet që të nxjerrë edhe vërtetimin që nuk ka borxhe të tatimit në pronë. Kurse me projekt-rregulloren e re, pas miratimit të saj në qeveri, qytetarët s’do të kenë më nevojë të nxjerrin vërtetimin në fjalë kur regjistrojnë veturën”.

Murati, përmes një postimi në Facebook, ka thënë se kjo do ta lehtësojë procesin e regjistrimit të veturave dhe heq një barrë që, sipas tij, ka rënë vetëm mbi paguesit e rregullt të faturave të tatimit në pronë.

“Heq një detyrim që në fakt ka qenë barrë e vetëm atyre që kanë paguar me rregull faturat e tatimit në pronë (dikush që s’ka paguar tatimin nuk ka provuar fare me nxjerrë këtë vërtetim). Poashtu, kjo ul edhe numrin e veturave të paregjistruara, që është njëri nga kriteret për anëtarësim në Kartonin e Gjelbër, dhe heqjes së pagesë së policave kufitare për bashkatdhetarët tanë”.

Ministri i Financave ka thënë se qytetarët megjithatë duhet të paguajnë me rregull faturat e tatimit në pronë, edhe pas heqjes së këtij detyrimi, “sepse me ligjin e ri që rregullon këtë çështje, të gjithë personat që kanë borxhe mbi 300 euro do të trajtohen përmes përmbaruesit”.

Be the first to comment on "Murati: S’do të duhet më vërtetimi i tatimit në pronë që të regjistrohet vetura"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*