Në shikim të parë duket e thjeshtë, por shumica ende gabojnë: Përpiquni ta zgjidhni këtë detyrë matematikore

Një detyrë në dukje e thjeshtë e matematikës është përhapur në mediat sociale, dhe shumë njerëz e zgjidhin atë gabimisht për shkak të vetëm një veprimi të gabuar

Kanali “Mind Your Decisions” në YouTube ndau këtë detyrë matematikore që u bë virale për herë të parë në Japoni.

Studimi zbuloi se vetëm 60 për qind e 20-vjeçarëve e zgjidhën atë saktësisht, një rënie e konsiderueshme nga 90 për qind e performancës në vitet 1980.

Videoja në vijim gjithashtu shpjegon një gabim tipik dhe si të dalim me zgjidhjen e duhur me rendin e duhur të veprimeve matematikore.

Be the first to comment on "Në shikim të parë duket e thjeshtë, por shumica ende gabojnë: Përpiquni ta zgjidhni këtë detyrë matematikore"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*