NESE NUK DONI QE GJARPERI TI MOS AFROHET SHTEPISE TUAJ BEJENI VETEM 1 GJE: Ata ikin prej saj si te cmendur

Duhet ta dini që gjarpërinjtë su lmojnë vetëm kur ndihen të kërcënuar.

Nëse e prekni ose e godisni, prisni që ai të kundërveprojë.

Ekspertët rekomandojnë erën e naftalines si një mjet me të cilin mjedisi i shtëpisë mund të mbrohet nga këta zvarranikë.

Përdorimi është shumë i thjeshtë. Një shishe plastike pritet për të mbuluar dhe i vihet mbi, në mënyrë që shiu të mos e depertoj, dhe gjarpërinjtë e ndiejnë atë në një distancë të madhe dhe nuk qëndrojnë askund në afërsi.

Por ekziston një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme.

– Meqenëse armiku natyror i gjarprit është iriqi, dhe gjarpri ka frikë prej tij, ne besojmë se një iriq lodër, i cili është shumë i ngjashëm me një iriq të vërtetë, do të ndihmonte gjithashtu. Pra, vendoseni atë lodër në oborr ku kaloni më shumë kohë dhe sipas një logjike duhet të keni më pak mundësi të shfaqjes së një gjarpri.

Be the first to comment on "NESE NUK DONI QE GJARPERI TI MOS AFROHET SHTEPISE TUAJ BEJENI VETEM 1 GJE: Ata ikin prej saj si te cmendur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*