Serbët po xhirojnë filmin “Stuhia, Vulin: E gjithë bota do ta shohë këtë. Ju nuk do t’i helmoni fëmijët serbë me gënjeshtra

Ministri i Brendshëm serb Aleksandar Vulin vizitoi një ekuipazh filmik që xhironte Stuhinë pranë Valjevës, dhe sipas producentit Vladan Andjelkovic, kjo është një histori për tragjedinë e popullit serb përmes syve të njerëzve të zakonshëm “të cilët u dëbuan në krìm” nga Kroacia ” , dhe jo nga konteksti politik i serbëve gjatë Operacionit të Polìcisë Ushtarake Stuhia dhe ikja e tyre nga Knini dhe rrethina, shkruan Večernji list.

Sidoqoftë, vizita e ministrit të Vuçiqit, Vulin në ekuipazhin e xhirimit i jep një vulë të fortë politike veprës së filmit të shpallur nga ministri serb si më poshtë:

“Askush nuk do ta shkruajë historinë e tij përsëri në vend të serbëve. Ne e meritojmë dhe luftuam për të drejtën për të shkruar historinë tonë, për ta treguar atë. Askush nuk do t’i helmojë fëmijët tanë përsëri me gënjeshtra për popullin serb. Ne luftuam për të vërtetën dhe të drejtën për të folur për të “.

Sipas të gjitha mediave kryesore serbe, Vulin vlerësoi se filmi Stuhia ndodhi sepse “ne heshtëm për Jasenovacin” dhe “sepse ne nuk i lejuam fëmijët tanë të dinë të vërtetën për tragjedìnë e popullit serb dhe ne prisnim që të tjerët të shkruanin histori për ne, për të na tallur. “, për të na detyruar të pranojmë gjenöcidet e rreme, për të na detyruar të pretendojmë se Stuhia është një veprim” humanitar “.”

“Ata na bëjnë të themi se Stuhia është një veprim humanitar”

Ministri nënvizoi se “është një gjë e madhe që një brez artistësh dhe burrash shtetërorë serbë nuk lejon të harrohet e vërteta për tragjedinë dhe vuajtjet e popullit serb”.

“Ashtë një gjë e mrekullueshme që ne do të shohim historinë e vërtetë të” Stuhisë “në ekranin e madh. Kur të tjerët bëjnë histori për ne dhe kur të tjerët vendosin për ne, atëherë gënjeshtrat thuhen për ne dhe paraqiten si e vërteta, atëherë na detyrojnë të pranojmë gjen ocidet e njerëzve të tjerë, të pranojmë krìmet e njerëzve të tjerë si tonat “shtoi Vulin sesi ekuipazhi i filmit” investuan veten në të vërtetën për vuajtjet serbe dhe aksionin kriminal ‘Stuhi’ ”. “E gjithë bota do ta shohë këtë, dhe i takon shtetit serb të ndihmojë këta të rinj që të paraqesin të vërtetën tonë në mënyrën më të mirë të mundshme,” tha Vulin. Le të shtojmë se raporti për vizitën e Ministrit në ekipin e xhirimeve u publikua në faqen zyrtare të Ministrisë.

“Fokusi ynë është në historinë e familjes serbe, në të cilën kreu i shtëpisë, i luajtur nga Jovo Maksic, shkoi tek diversantët, dhe përmes filmit ne ndjekim historinë e tij dhe historinë e anëtarëve të familjes së tij që janë refugjatë në kolonë, “tha producenti i filmit Andjelkovic.

Regjisori dhe skenaristi i filmit “Stuhia”, Miloš Radunović, tha se xhirimet ishin “jashtëzakonisht kërkuese” dhe se “nuk bëhet fjalë për skena klasike, por ekipi është vazhdimisht në lëvizje”, transmeton Danas.rs.

Përkthimi: ZFR

Be the first to comment on "Serbët po xhirojnë filmin “Stuhia, Vulin: E gjithë bota do ta shohë këtë. Ju nuk do t’i helmoni fëmijët serbë me gënjeshtra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*