Thuhet se mbante fëmijën e tij / Gruaja misterioze që Enver Hoxha i dërgonte lule edhe pasi kishte ndërruar jetë…

Enver Hoxha është cilësuar si një prej dik.tato.rëve më të egër të të gjitha kohërave. Gjatë sundimit të tij të egër në vendin tonë u v.ranë me mijëra njerëz të pafa.jshëm vetëm sepse shikoheshin si a.rmiq. Së fundmi në rrjet po qarkullojnë se cili ka qenë sekreti më i madh i ish-dik.tatorit Enver Hoxha.

Sekreti i Hoxhës lidhet pikërisht me një nga motrat e mbretit Ahmet Zogu. Thuhet se ish-dik.tatori ka pasur një lidhje me princesha Mexhide. Hoxha arriti ta joshte atë dhe ajo u bë e dashura e tij.

Po ashtu mësohet se në kohën që Hoxha ishte mësues në Liceun e Korçës, mes tyre pati një letërkëmbim të dendur. Edhe mbreti Zog ishte dakord që motra e tij të martohej me Enver Hoxhën. Kishte gjasa të mëdha që martesa midis tyre të shpallej pranverën e vitit 1939, por kjo gjë nuk ndodhi për shkak të problemeve që Zog pati në atë periudhë.

Në kohën që mbreti Zog me familjen e tij u larguan nga vendi drejt Greqisë duke kaluar nga Korça, princesha Mexhide i kërkoi Hoxhës që të vinte me të në mërgim. Ajo i premtoi atij se ata do të ktheheshin shumë shpejt në Shqipëri dhe Hoxha pranoi.

Të dhënat tregojnë se ish-diktatori shkoi me familjen mbretërore deri në kufirin greko-turk, por kur ai pa se ata nuk po shkonin në Selanik ku do t’ i merrte një anije britanike që do t’ i çonte në Londër, siç ishte thënë u kthye.

Hoxha e kishte kuptuar se fuqitë e mëdha e kishin brak.tisur mbretin Zog, kështu ai u kthye në Shqipëri duke marrë me vete disa para që ia mori motrës së mbretit.

Thuhet se Enver Hoxha dhe Princesha Maxhide nuk u takuam më kurrë, por frika se mos letrat që ai i kishte dërguar asaj do të zbuloheshin, e tor.turoi deri ditën që ajo vd.iq. Ndërsa vitet e fundit të je.tës, Hoxha madje urdhëronte që të dërgoheshin lule tek var.ri i Mexhidesë. Të gjithë mendonin se bëhej fjalë për ndonjë kushërirë të tijën nga Gjirokastra.

Be the first to comment on "Thuhet se mbante fëmijën e tij / Gruaja misterioze që Enver Hoxha i dërgonte lule edhe pasi kishte ndërruar jetë…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*