Turistja serbe kalon pushimet në Sarandë: Pritet me zemra e fjalë të bukura

Turizmi shumicën e kohës nuk njeh nacionalitet. Turistët nga Serbia janë shtuar viteve të fundit në Republikën e Shqipërisë.

Mariana Rajiq Deliq, qytetare nga Serbia, vendosi të ndante mesazhin që i ishte lënë gjatë udhëimit të saj në Sarandë.

Domethënë, në një nga pyetjet më të shpeshta të turistëve serbë nëse është e sigurt të shkosh në Shqipëri me një makinë me regjistrim serb, ajo u përgjigj me një foto dhe një mesazh miqësor të shkruar në makinën e saj. Pikërisht kur po planifikonte të kthehej në vendin ku ishte akomoduar me familjen e saj, kur arriti te makina, vuri re se një “autor i panjohur” i kishte lënë asaj një mesazh në kofano: “Faleminderit!” dhe “Mirësevini” të zbukuruara me zemra.

“Këtë vit, ne jemi duke pushuar për herë të parë në Shqipëri, kemi qenë në Sarandë për pesë ditë dhe nuk kemi pasur as shqetësimin më të vogël. Mesazhi e ka origjinën në plazhin e Paçiras, i cili ndodhet midis Sarandës dhe Ksamilit” na tha Marijana. Ndër përshtypjet e para të Marianës, deti dhe natyra e këtij vendi binin në sy.

“Deti është aq i pastër sa plazhet dhe rrugët, shumë më i pastër sesa, të themi, në Greqi. Plazhet këtu në Sarandë të kujtojnë më shumë bregdetin kroat, vetëm pishat mungojnë për të patur të njëjtën atmosferë. Ka njerëz të mirë dhe të këqij kudo, dhe ne ishim me fat që takuam vetëm të mirët. Gjithçka është përkthyer në shqip për ne nga një shqiptar nga Kosova, i cili po qëndron në hotelin tonë. Ne i kalojmë mbrëmjet në shoqërinë e tij dhe flasim hapur për gjithçka” shtoi Marijana.

Mesazhi i mirëseardhjes i shkruar në veturë tregoi se nuk ka vend për armiqësi midis dy popujve tanë, dhe se megjithëse nuk flasim të njëjtën gjuhë, kjo e treta – dashuria, mund të jetë shumë e dobishme për të ndriçuar ditët dhe të tregojë se të jesh njeri do të thotë shumë, më shumë sesa nëse e quajmë veten shqiptarë apo serbë.

Be the first to comment on "Turistja serbe kalon pushimet në Sarandë: Pritet me zemra e fjalë të bukura"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*