U ndalua në Shqipëri por në Kosovë përdoret/ Ja cilat janë päsojat madhore që sjellin

“OKI” vazhdon të jetë njëri prej barnave që po përdorët në vazhdimësi nga kosovarët kundër dhimbjeve të kokës. Në fakt Shqipëria vitin e kaluar kishte ndaluar përdorimin e këtij ilaçi vitin e kaluar pa recetë mjekësore.

Sipas raportimeve të mëhershme, ky ilaç mund të shkaktojë disa efekte anësore në organizëm siç janë, s ulm në zemër për njerëzit që kanë probleme me zemër, go ditje në tru, problemet me tretjen, hemor ragji dhe u lçerë në stomak.

Rekomandohet të përdoret bashkë me ushqim apo edhe qumësht për shkak se mund të irritojë stomakun. Mjekët thonë se gjatë përdorimit të Oki-t duhet evituar konsumimi al koolit, pasi përndryshe mund të rritet rre ziku për dë mtim të mëlqisë ose hemor ragjisë së stamokut.

Gjithashtu “OKI” nuk duhet përdorur nga personat që vuajnë nga astma, ulcera, veshkat, nga fëmijët nën moshën 15 vjeç dhe gratë shtatzëna.

Kujtojmë që Shqipëria ka ndaluar shitjen e këtij ilaçi nëpër barnatore pa recetë të mjekut.

Be the first to comment on "U ndalua në Shqipëri por në Kosovë përdoret/ Ja cilat janë päsojat madhore që sjellin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*